E mërkurë, 17 Korrik, 2024
Kontakt: info@usalbanianmediagroup.com

Supermakina e parë shqiptare ILLYRIAN TSX

“Kryevepra e shumëpritur nga Arrera Automobili, e quajtur Illyrian TSX, festoi debutimin e saj të enjten, 25 janar, ora 12:00, 2024, në një ngjarje ekskluzive paraprake të mbajtur në ekspozitën TREDITECH me seli në Torino, Itali. Duke shfaqur një dizajn magjepsës të frymëzuar nga prototipet e garave, TSX mishëron parimet thelbësore të Arrera Automobili: aerodinamika efektive, drejtimi dinamik dhe trajtimi i përsosur.” Kështu ka bërë me dije Qendrim Thaçi, themeluesi i Arrera Automobili.

Së shpejti, tregu i automobilëve luksozë mund të ketë një makinë të projektuar nga një kompani shqiptare. Kompania “Arrera Automobili”, në pronësi të një shqiptari planifikon të fusë në prodhim super veturën.

Kryevepra është dizajnuar nga i njëjti dizajner që ka realizuar Porsche 9RE, pikërisht Qendrim Thaçi.

Arrera Automobili do të shkruajë histori me zbulimin madhështor të kryeveprës së tyre, “Illyrian Pure Sport”. Kjo supermakinë novatore, me një çmim të vlerësuar prej 1.5 milionë euro, po shkakton valë emocionesh ndërsa përgatitet të bëjë debutimin e saj më 17 shkurt, që përkon me Ditën e Pavarësisë së Kosovës.

Qëndrim Thaçi, CEO i AA-së, thotë se Illyrian Pure Sport mburret me një motor të mrekullueshëm 6.2-litërsh twin-turbo V8, fuqi prej 850 kuajfuqish, duke arritur shpejtësinë maksimale prej 375 km/h. Përshpejtimi nga 0 në 100 km/h në vetëm 2,7 sekonda.

Le të shohim!